Implică-te
   
 

Suntem o organizație non-profit din Cluj-Napoca,
și suntem preocupați cu promovarea sănătății mintale

 
  • Dezvoltare personală via negativa  
  • Intre psiholog si psihiatru - cui cer ajutorul?  
  • Arta de a trăi prezentul  
  • Cum ne reconstruim viața?  
  • Cum să fim mai eficienți?  

Ateliere gestionarea furiei

Desfășurare: 5 ședințe - 09.05 - 06.06 (14:00 - 16:00)

Înscrieri: dezvoltare.personala@minteforte.ro
Taxă: 80 RON (achitată integral la prima ședință)
Locuri: 10
Locație: str. Rene Descartes nr.6, Cluj Napoca
Trainer: Psiholog Claudia Găgeanu

Descriere:

Aproape inevitabil, în cursul vieții noastre, ne vom lovi de situații frustrante, neplăcute, nedorite, enervante. Sau vor exista perioade în care vom fi mai tensionați, mai iritați, mai solicitați. Uneori, poate să ni se pară că totul ne este potrivnic. Alteori, poate că nu reacționăm așa cum ne-am dori într-o anumită situație negativă: vi s-a întâmplat vreodată să vă gândiți „Aș fi vrut să nu spun asta”; „Dacă mi-aș fi păstrat calmul, aș fi făcut lucrurile mai bine.”? Totodată, în viața fiecăruia dintre noi există zile întunecate de supărări, iritări și neplăceri. Scopul acestui modul este de a ajuta participanții să își gestioneze emoția de furie, printr-o abordare multifațetată a acestui fenomen. Astfel, într-un grup de maxim 10 persoane, veți avea ocazia de a deprinde și exersa tehnici și stategii practice, care să vă sprijine în confruntarea cu situațiile negative specifice vieții dumneavoastră. Veți învăța ce-i de făcut în perioadele tensionate, astfel încât să aveți mereu libertatea de a alege modul în care reacționați.
Împreună, ne vom găsi acea zonă de calm și acel sine echilibrat, capabil de compasiune față de ceilalți și față de propria persoană.

09.05 – 14:00-16:00
1. Ce este furia? (introducere în tehnicile de gestionare a furiei; înțelegerea furiei din punct de vedere biologic, psihologic, social; înțelegerea propriilor reacții emoționale; sinele compasional; exerciții aplicative)

16.05 – 14:00-16:00
2. Controlul reacțiilor emoționale (tehnici de relaxare; distragere; time-out; exerciții de învățare practică; sinele compasional; temă de casă)

23.05 - 14:00-16:00
3. Schimbarea eficientă a situațiilor negative (perspectivă creativă asupra problemelor de viață; tehnici de rezolvare și gestionare a situațiilor negative; analiză în grup; sinele compasional; temă de casă)

30.05 - 14:00-16:00
4. Discursul interior și promovarea acceptării (tehnici de schimbare a gândurilor; perspective diferite asupra situațiilor; iertarea; schimbarea profundă; sinele compasional; temă de casă)

06.06 – 14:00-16:00
5. Ședință finală (concluzii, reflecții, analiză în grup)

Pagina Facebook a evenimentului AICI.