Echipa Minte Forte

Paula Nuțaș
MEMBRU BORD DE CONDUCERE

Relația Paulei cu Minte Forte a început în 2012. În prezent, Paula se îngrijește de bunul mers al organizației, mai ales în direcția educației pentru sănătate mintală însă și de imaginea organizației și comunicarea acesteia cu exteriorul. Coordonează diverse acțiuni și proiecte, facilitează activități de învățare, cursuri de formare internaționale și oferă servicii de psihoterapie individuală.

Crede cu tărie în înțelepciunea și puterea care zace în fiecare dintre noi, combinând în munca ei ghidarea atentă cu o atitudine caldă, pentru a-i sprijini pe oameni să navigheze prin profunzimile lor și să își construiască propria poveste. Se joacă explorând universul uman și descoperind punți de legătură între lumea spirituală și cea fizică. Are un interes special pentru funcționarea corpului uman și legătura dintre minte și corp. Paula se bucură de sunetul și răcoarea râului de munte, de pădure, stele și mirosul de scorțișoară. Îi place orice formă de artă, poveste sau manifestare a frumuseții și a imaginației și e cel mai fericită atunci când își lasă corpul purtat de muzică sau când meșterește ceva util.

Talpoș Ovidiu Bogdan
MEMBRU BORD DE CONDUCERE

Ovidiu a apărut la Minte Forte în 2016. În cadrul asociației practică psihoterapia, susține ateliere și activități de dezvoltare socio-emoțională. Faptul că face parte din echipa proiectului de dezvoltare prin escaladă îi dă un pretext minunat de a fi în natură. De altfel, apreciază mișcarea în toate formele ei fiind mereu motivat să o includă în procesele terapeutice ori de creștere pe care le facilitează. Nu e de mirare, deci, că atunci când nu lucrează poate sta puțină vreme în loc, de obicei ca să citească.

A practicat pentru mai mulți ani arte marțiale clasice japoneze, iar în momentul de față este un entuziast al escaladei – la panou sau stâncă în funcție de cum i se arată norocul – și al jonglatului. E mândru să numească imaginația resursa sa principală și să o pipereze cu umor, pe care îl consideră o unealtă neprețuită și distractivă în viața sa, recomandându-l cu fiecare ocazie.

Ramona Ghimpu

Ramona se consideră călătorul entuziast al echipei Minte Forte. Și-a început activitatea în echipă ca psihoterapeut, continuându-și plimbarea prin zona de proiecte internaționale, unde este, în prezent, persoana de legătură în parteneriate cu organizații de pe alte meleaguri. A pășit, în timp, prin diferite evenimente de educație în sănătate mintală, ateliere și activități organizate de Minte Forte.

Entuziasmul și implicarea și le cultivă prin sprijinul și susținerea primită din partea echipei. Visează la o lume cu o minte forte, asta însemnând o lume mai conștientă, mai empatică și cu mai multă compasiune și vine în ajutorul celorlalți oferind blândețe, empatie și jovialitate. Cand face altceva, Ramona caută oportunități pentru călătorit, bea o cafea cu lapte, merge în natură și învață cum să redecoreze mobila veche. 

Raluca Ionescu

Raluca s-a alăturat echipei cu mult entuziasm în noiembrie 2019. De atunci, își oferă în mod activ resursele pentru acțiuni de psihoeducație ale organizației, în prezent coordonând seria E Timpul Să Vorbim. De asemenea, sprijină persoane din comunitatea clujeană din scaunul de psihoterapeut. Consideră că mediul din Minte Forte este unul propice pentru a face ceea ce-și dorește cel mai mult: să ajute comunitatea în care trăiește prin sprijin și educație în domeniul sănătății mintale.

Raluca este proaspăt absolventă a Masterului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al UBB și își dorește să devină psihoterapeut. Cochetează cu diverse nișe ale domeniului cum ar fi psihologia sportivă, terapia prin dans și mișcare, considerându-se o persoană creativă și flexibilă, cu o nestăvilită poftă de explorare a universului minții umane. În timpul ei liber, Raluca se refugiază în dans, cărți de psihoterapie, yoga, în sesiuni de degustare a ceaiului pe balcon și plimbări în natură.

Denisa Dascăl

Denisa crede cu tărie în egalitatea oamenilor și ca urmare se raportează ușor la ei din toate punctele de vedere. Caută și apreciază legăturile autentice cu oamenii din jurul ei. Are un entuziasm inconfundabil în legătură cu viața și, în general consideră că viața ei este interesantă, deoarece aduce, crează și acceptă experiențe neobișnuite sau aventuroase, care o fac să crească. În general, este apreciată de ceilalți pentru că are o minte deschisă, corectă și nu îi place să judece. Se consideră curioasă și foarte observantă, apreciind inteligența, diversitatea și stilul directiv de a face lucruri.

În prezent studieză în cadrul masteratului de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapie. Având o deosebită plăcere de a ajuta oamenii, îmbinând empatia înnăscută și cunoștințele pe care le acumulează pe măsură ce trece timpul, aspiră la a deveni un terapeut profesionist cu baza în terapia cognitiv -comportamentală, dar cu deschidere continuă spre alte tipuri de abordări. Este pasionată de dinamica cuplurilor și de misterele ce se ascund în spatele complexului nostrum creier, mai exact de neuroștiințe.

Mariana Pavel
Mariana este psiholog clinician și psihoterapeut prin metoda psihodramei. A lucrat 11 ani ca asistentă medicală, 8 ani în domeniul asistenței sociale (DAS Brașov, DGASPC Satu-Mare) iar din anul 2000 lucrează cu grupuri. A început cu grupuri de dezvoltare personală în cadrul AGEAC, iar din 2018 este membru activ Minte Forte unde facilitează grupuri de sprijin pentru persoane cu probleme de sănătate mintală. Iubește oamenii, încearcă în mod constant să vadă potențialul acestora și să îi sprijine în descoperirea resurselor interioare. Este pasionată de lucrul cu grupurile, văzând în acestea o sursă de sănătate mintală, prin împărtășire, solidaritate, empatie și crearea unui spațiu de siguranță.
Flavia Găgeanu
Designer grafic

Flavia Găgeanu este designer grafic și se îngrijește de identitatea vizuală a organizației din anul 2014. Minte Forte este locul în care a profesat ca designer grafic pentru cea mai lungă perioadă de timp și spune că a crescut împreună cu organizația.

Flavia se regăsește cel mai bine în natură, printre brazii înalți a căror poezie o ascultă când stă liniștită la marginea lacului care pornește de la picioarele sale o oglindă perfectă, sau cu nisipul mării printre degete și cu cel mai hipnotizant cântec de fundal. În aceste locuri magice se simte acasă. Natura este principala sa sursă de inspirație, atât în viața sa personală, cât și profesională. Flavia speră că într-o zi ne vom îngriji cu toții de natură, așa cum se îngrijește și ea de noi în fiecare zi.

Diana Tihon

Diana a făcut cunoștință cu Minte Forte în 2021, prin proiectul “The Art of Mental Health” organizat în cadrul Corpului European de Solidaritate, unde a facilitat ateliere de dezvoltare personală prin artă. De atunci, a rămas în familia Minte Forte.

Diana este psihoterapeut în devenire și îi place să faciliteze ateliere. E fascinată de partea de introspecție și insight care reies dintr-un proces de învățare sau explorare și, totodată, de modalitățile prin care se poate ajunge la acestea și cum pot fi ele integrate în viața de zi cu zi. Crede că observația și conștientizarea sunt primii pași în atingerea potențialului personal.

Când nu se gândește la sensul vieții, Diana se bucură de plantele din casă și visează la o grădină în balcon, dansează și adoptă câte o frunză rătăcită pe străzi care o inspiră. Face glume din când în când, unele bune, dar ea oricum râde la toate.

Roxana Frunză

Roxana s-a alăturat Minte Forte datorită atmosferei pe care a simțit-o în jurul voluntariatului și lucrului cu oamenii în echipă. Pentru ea, lucrul cu oamenii poate fi provocator și asta o motivează să lucreze mai departe cu aceștia, fiind un ghid în călătoria lor spre schimbarea pe care și-o doresc.

În anii de studenție, voluntariatul a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării sale, atât cea personală cât și cea profesională, simțind că are nevoie să facă asta pentru ea și pentru ceilalți pe termen lung. Când nu lucrează cu oamenii, Roxana lucrează la activități pentru oameni și întreține legătura cu comunitatea, postând pe pagina de Facebook a Minte Forte sau compilând informații pentru newsletter-ul lunar.

Când are timp pentru ea, îi place să își cultive curiozitatea citind sau vizionând materiale de interes, să iasă cu prietenii sau să facă activități ce o deconectează de la rutină.

Natalia Graur

Natalia colaborează cu Minte Forte din 2016, iar din 2022 s-a alăturat echipei ca membru cu acte în regulă. Este formatoare, scriitoare, și facilitatoare de constelații familiale și sistemice. Lucrează în educație non-formală, iar în atelierele ei combină principiile învățării participative cu metode artistice. Lucrează cu adulți și adolescenți. 

La atelierele Nataliei, participanții se găsesc într-un mediu blând și jucăuș, care le facilitează autocunoașterea, exprimarea și creșterea. Iar la sesiunile individuale sau de grup, de constelații sistemice, creează spații în care participanții să-și poată vedea, accepta și integra diverse părți din ei, din familia și trecutul lor.

Cătălina Burlacu

Cătălina s-a alăturat Minte Forte în 2021, cu dorința de a lucra cu grupuri de sprijin, prin psihodramă. Este psihoterapeut în cabinetul propriu și facilitator grupuri de sprijin pe tema sănătății mintale, în cadrul organizației. A fost mereu interesată sa cunoască omul “din spatele” diagnosticului și să reducă efectele prejudecăților sociale legate de diagnosticele psihiatrice. De asemenea, Cătălina se specializează în tematica tratării traumelor și a efectelor abuzurilor. Alte interese ale ei sunt psihogenealogia și neuroștiințele, care au un rol profesional, dar și personal în viața ei.

De altfel, Cătălina este mamă de băiat, un cetățean atipic de calm pentru Bucureștiul agitat și o visatoare convinsă. Firea sa curioasă și care crede mereu în mai mult o împinge să facă lucruri noi, să găsească noi sensuri și să încerce ce nu s-a mai încercat. Îi place să se relaxeze în fața ecranului, la un film/serial, să călătorească și să asculte (muzică sau povești de viață).

Agnes Evelin Mare
Asistent financiar
Agnes e membră Minte Forte din 2017, când și-a început activitatea ca voluntar în echipa de organizare de evenimente de dezvoltare personală și psihoeducație, continuând apoi în rolul de coordonator al acestei echipe. În momentul de față, este asistent financiar, având grijă ca bănuții organizației să ajungă în siguranță la destinație.
 
Crede în bunătate, simplitate și adevăr; într-o naturalețe în care funcționează viața dacă reușim să o ascultăm și să o urmăm, cu mult curaj și încredere. 
 
Momentele care o bucură cel mai mult sunt cele de conectare cu natura și cu oamenii, diminețile reci de vară, cerul si crengile vizibile dintr-un hamac, un pom care tocmai înflorește primăvara, persoane care se deschid și se arată așa cum sunt ele și energia care se naște din asta.
 
Maria Ștefania Ionel

Maria s-a apropiat de Minte Forte în toamna lui 2014, ca voluntar și ulterior psihoterapeut în echipa Centrului Minții. În prezent este coordonator și instructor de escaladă în proiectul său de suflet „Development through Climbing”, care îmbină armonios psihologia, escalada și autocunoașterea.

De-a lungul timpului, Maria s-a îndreptat înspre acele „unghere” care să-i poată prezerva pasiunea față de uman, lumea cărților și natură. A fost 5 ani librar și de 17 ani se cațără pe stânci. Îi place să spună că întâi este om și apoi psiholog. Prețuiește relația umană, mintea, imaginația și cunoștințele științifice, fiind interesată de literatură și cultură în general. Consideră că efortul susținut de fiecare zi se cumulează și la un moment dat dă roade. În timpul liber o puteți găsi cu nasul într-o carte sau, și mai bine, printre stânci. 

Dan Roșca

Dan Roșca este instructor de escaladă în proiectului „Development through Climbing”. Este un om care „tace și face” iar cei care îl cunosc pot spune despre el că se dedică cu toată ființa în ceea ce face. Dan este geograf și cățărător de mai bine de 15 ani, a amenajat și escaladat unele din cele mai dificile trasee din România, multe dintre aceste realizări fiind premiere naționale. Fiind fascinat de natură și oportunitățile pe care aceasta le oferă, expertiza și interesele lui se extind asupra fotografiei outdoor și descoperirii de noi trasee.

Antónia Demeter
Antónia s-a alăturat echipei Minte Forte la sfârșitul anului 2021. Consideră că acest mediu este unul minunat pentru a contribui la bunăstarea altora și a se dezvolta într-un mod plăcut. Are propria ei istorie de recuperare în ceea ce privește sănătatea mintală, din care își hrănește scopurile și motivația de a ajuta, dorind foarte mult să devină psihoterapeut, și să fie pentru alții susținerea căreia i-a simțit lipsa în trecut.

Studiază în prezent la masteratul de Psihologia Clinică și Psihoterapie, dar este pasionată în același timp de arte vizuale și de creație, de restaurare de mobilier, și își trăiește visul de a petrece câteva luni în fiecare an în altă țară din anul 2017.
 
Irina Mănarcă

Irina este psihoterapeut la Centrul Minții din anul 2022, un proiect pe care îl îndrăgește și îl și co-coordonează, începând cu primăvara anului 2023. Tot din acest moment s-a alăturat echipei de fundraising pentru a ajuta organizația să se susțină financiar.
Consideră că oamenii sunt printre cele mai importante resurse de care putem dispune, iar fiecare persoană poate să făurească lucruri, experiențe sau conexiuni valoroase cu susținerea și încrederea necesară.
Pentru că vulnerabilitatea și echilibrul se află printre valorile ei, în timpul liber o găsim pe Irina cu precădere tot cu oameni care îi aduc sens personal. Dar, pentru că și bateria socială e una limitată, Irina își găsește timpul solo în natură, citind, scriind poezie sau bucurându-se de orice poate însemna artă și spiritualitate.

Ania Lenghel

Ania și-a început colaborarea cu Minte Forte în decembrie 2020, ca psihoterapeut la Centrul Minții. În prezent, este coordonatoarea proiectului care oferă servicii de psihoterapie persoanelor cu resurse financiare limitate.
În timpul liber Aniei îi place să se plimbe în natură, să aibă conversații cu oameni dragi, să citească și să asculte muzică. Spune că muzica e un element important în viața ei și simte că o aduce in contact cu emoțiile.

Alumni

 

 

Dumitrița Simion
Președinte, fondator

Dumitrița a înființat Minte Forte, pentru că și-a dorit o asociație care să valorifice umanitatea din oameni și care să-i ajute să-și cultive resursele personale în drumul lor prin viață.

Ca și coordonator al asociației în primii 8 ani, ea a croit idei și strategii de dezvoltare, a susținut creșterea voluntarilor și a ghidat echipa, în spiritul unei viziuni curajoase și pozitive asupra sănătății mintale.

O caracterizează în primul rând o mare curiozitate, care o împinge mereu spre a căuta noi perspective din care să privească lucrurile și a explora spațiul necunoscut din oameni și din lucrurile care o înconjoară.

Dumitrița își petrece timpul liber bucurându-se de cărți, oameni, animale, muzică, dans și alte asemenea minuni ale lumii.

Claudia Găgeanu
Psihoterapeut, formator, facilitator
Doris Rogobete
Formator, facilitator
Florentina Ionescu
Psihoterapeut, psiholog clinician, facilitator
Andreea Popa
Psihoterapeut, facilitator
Anca Mihăese
Facilitator
Alexandru Zorilă
Psihoterapeut, facilitator
Andrei M. Solomon
Facilitator, voluntar
Melania Moldovan
Fost membru bord de conducere, coordonator proiect, psihoterapeut
Alexandru Giurgea
Formator, coordonator proiecte
Mara Theodora Neacșu
Adina Burciu