Consiliere psihologică și psihoterapie

CONSILIERE ȘI PSIHOTERAPIE

O stare bună de sănătate mintală este esențială a existenței noastre, permițându-ne să avem o viață completă și plină de sens. Orice persoană poate să găsească la Minte Forte forma de optimizare psihologică potrivită pentru sine.

Pentru depășirea diferitelor probleme de viață, a unor dificultăți emoționale sau pentru îmbunătățirea calității vieții și a relațiilor cu cei din jur, oferim:

• Ședințe individuale de consiliere și psihoterapie
• Terapii expresive de grup
• Grupuri de sprijin

Persoanele care aparțin unor grupuri vulnerabile (studenți fără venituri, șomeri, pensionari, persoane cu venituri minime) beneficiază de niște facilități pentru accesarea acestor servicii.

Ședințe individuale de consiliere și psihoterapie

Se desfășoară pe bază de programare. Prima ședință este gratuită și este dedicată evaluării.

Puteți să-i cunoașteți pe specialiștii noștri AICI. Pentru a afla mai multe și a obține o programare, scrieți-ne la adresa consiliere@minteforte.ro  sau sunați-ne la numărul de telefon 0743 568 525.

Terapii expresive de grup

Au pornit din dorința de a răspunde stilurilor de exprimare diferite ale oamenilor (cuvinte, imagini, sunete, mișcare, etc.), oferindu-le acestora o multitudine de canale prin care își pot găsi sens, clarificare și rezolvare pentru problemele cu care se confruntă. Arta pune în mișcare imaginația oamenilor ca agent de vindecare și, în același timp, facilitează relaxarea și concentrarea pe un scop anume. Participanții la aceste grupuri nu au nevoie de abilități artistice, ci doar de o afinitate față de o formă de artă sau alta. La fiecare grup, colaborarea dintre un psihoterapeut și un specialist dintr-un domeniu artistic asigură o ghidare cât mai bună și folosirea flexibilă a metodelor creative pentru atingerea scopurilor terapeutice ale participanților.

Fiecare grup de terapie expresivă abordează o formă de expresie (lectură, scriere creativă, dramă, muzică sau arte vizuale) și o anumită tematică. Un grup implică între 8 – 12 participanți într-o întâlnire săptămânală de 1 oră 30 min – 3 ore, pe o durată determinată de tematica abordată.