Dezvoltare prin escaladă

Direcții Principale

Dezvoltare prin escaladă

Development through Climbing vizează dezvoltarea emoţională și a abilităților sociale prin intermediul escaladei, într-un mediu non-formal.

Comparativ cu alte abordări ale procesului de autocunoaștere, în cadrul acestui program obstacolele și incertitudinile mediului natural vor deveni colaboratori utili în efortul de identificare și accesare a vulnerabilităților personale. De asemenea, activitățile de grup și ghidarea atentă pe tot parcursul programului vor sprijini reflecția și integrarea experiențelor pentru a favoriza schimbarea profundă și a dobândi noi resurse personale.

În cadrul acestui program, veți fi inițiați în tainele ascensiunii pe stâncă în deplină siguranță, alături de facilitatori experimentați care vor asigura toate echipamentele necesare.

De asemenea, pe lângă activitățile de grup, fiecare participant va beneficia de o sesiune individuală de mentorat pe parcursul programului.

Programul se adresează mai ales celor care nu au mai încercat escalada, sau celor care – deși inițiați în acest sport – nu au avut ocazia să îl vadă ca pe o unealtă de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Pe parcursul a 2 zile, participanții au ocazia să lucreze cu emoțiile și gândurile care îi limitează, să își descopere abilități și resurse pe care nu au avut ocazia să le folosească până acum. Activitățile de cățărat și de educație non-formală sunt concepute de cățărători cu experiență și psihologi ai Minte Forte astfel încât participanții să aibă parte de o experiență unică de dezvoltare.

 

Echipa de proiect este formată din:

   Dan Roșca – coordonator proiect, tehnician escaladă

   Maria Ștefania Ionel – tehnician escaladă, psiholog

   Paula Nuțaș – psiholog, trainer

   Ovidiu Bogdan Talpoș – psiholog, trainer

   Mara Neacșu – psiholog, mentor

   Andreea Ionescu – psiholog, mentor

Mai multe detalii despre formatori puteți găsi aici.