Săptămâna Sănătății Mintale

Săptămâna Sănătății Mintale

Este proiectul semnătură al Minte Forte, organizat anual, începând din 2010, sub sloganul “E timpul să vorbim”.

 

Săptămâna Sănătății Mintale este un proiect de educație în sănătate mintală ce se adresează oricui este curios despre acest subiect. Proiectul în sine își propune să deschidă conversații pe tematici relevante sau tabu din sănătatea mintală, pentru a aduce acest subiect în sfera normalului, a reduce stigma creată în jurul lui și a oferi publicului informații corecte și fundamentate științific.

 

Programul evenimentului, care se întinde – după cum îi spune numele – pe parcursul unei săptămâni, include o diversitate de activități în fiecare ediție: prezentări interactive, ateliere de dezvoltare personală, dezbateri, standuri informative, piese de teatru, recitaluri de muzică, activități non-formale, simulări de sesiuni de psihoterapie și consiliere, discuții de grup, plimbări și ieșiri în natură, sesiuni de practici terapeutice, bibliotecă vie, toate având în comun teme legate de sănătatea mintală.

 

Este, cum s-ar spune, ”festivalul” dedicat educației pentru sănătatea mintală, care adună în fiecare an o comunitate din ce în ce mai numeroasă.