Incursiuni – Ritmul Naturii. Profunzime. Conectare

Details
Start:

March 19 - 06:00 pm

End:

May 14 - 08:30 pm

Website:
Event Website

Incursiuni
Ritmul Naturii. Profunzime. Conectare

Cerc Ecocentric de Explorare, Transformare și Integrare.

Un spațiu creat pentru cei care își caută ritmul, cei care simt că experiența lor îi îndeamnă să caute mai mult, să descopere, să își între în adevărata lor viață.
Acest program este pentru cei care simt că e ceva mai mult acolo, mai mult decât viața în care ne trezim, muncim, mergem cu autobuzul sau mașina, mâncăm, ne distrăm, dormim, și apoi luăm totul de la capăt.
Cercul acesta e un spațiu de explorare, joacă, descoperire, cultivare și împărtășire.
Acest program are trei mari direcții, care pot fi descrise ca și intenții, calități, sau dimensiuni ale experienței.

Ritmul Naturii
Totul este ritm. Bătaia inimii, mișcarea sângelui în vine, respirația, pașii pe care îi facem, spalatul pe dinti și chiar degetele pe ecranul telefonului sau tastaturii.
Totul este ritm. Tu ai un ritm. Camera în care ești are un ritm, întâlnirea din seara asta va avea un ritm. Emotia pe care o simți acum are propriul ritm, chiar și liniștea ce ne înconjoară are un ritm, la fel ca și traficul din jurul tău. Cum ar fi să descoperi, să iți simți, încorporezi și să iți trăiești ritmul?
Totul este ritm iar ritmul tău te așteaptă, te cheamă, te animă să îl trăiești.

Profunzime
Cercul acesta e pentru tine, dacă tanjesti după o viata trăită cu sens, dacă ești chemată către profunzimi și căutare, chiar surprinsă prin tăria acestei chemări.
Dacă simți tânjirea să descoperi și să te descoperi, să te adâncești și să pășești hotărât în propriul proces, atunci aici este locul ce îl cauți. E un loc în care ai nevoie și îți vei cultiva curajul și prezența.
Prin acest cerc îmi propun să ofer practici, metode, teorii și instrumente care să susțină și să adancească procesul de explorare și cultivare de sine.

Conectare
Un loc în care te vei întâlni pe tine, un loc în care vei întălni, întâlni cu adevărat alți oameni. Aceste interacțiuni, cu sine și ceilalți au intenția de a vedea profunzimile, de a cunoaște cu imaginația, cu simțurile, emoțiile și găndirea, de a cunoaște holistic și a întâlni cu fascinație atat ceilalți oameni, ceea ce ne înconjoară, dar și pe tine însuți.
Adu-te pe tine. Oricine ești, indiferent de bagajul tău doar adu-te pe tine însuți aici. Întreaga lume se oferă imaginatiei și curiozități tale. Ești destul. Indiferent de formă, mărime, credință, sistem de gândire sau trecut. Esti binevenit.

ACEST PROGRAM ÎȘI PROPUNE:
– Să ofere un spațiu de explorare, auto descoperire și cultivare de sine Holistică
– Să creeze și sa mențină un spațiu de împartasire, cultivare a prezenței, a empatiei și auto empatiei
– Să ofere contexte și experiențe în care să te întalnesti cu tine și să fii primit de ceilalți
– Creearea unor spații de Adâncire în Sine, Cultivare și Transformare
– Să pună la dispoziție practici de integrare a experiențelor de schimbare și transformare

CUM VOM FACE ACESTE LUCRURI?
În acest program vor fi îmbinate cu măiestrie, dăruire și spontaneitate o serie de practici și metode ce vin în sprijinirea intențiilor descrise mai sus. Printre acestea se vor regasi:
– Toba și ritmuri (ritm personal, ritmul naturii, ritm comun)
– Corporalitate și embodiment
– Storytelling
– Conectare cu natura
– Dialog cu natura și oglindire în natură
– Calea Consiliului
– Dialogul Interior (cu Resurse, fragmente, parti ale Sinelui) și Dialogul Vocilor
– Poezia Sufletului
– Imaginație profundă
– Lucru individual, în perechi și în grup
– Metode de journaling: Scris liber și scris intuitiv
– Lucrul cu emoțiile
– Artă Simbolică
– Lucrul cu cele 4 Ferestre ale Cunoasterii: Imaginația, Simțurile, Emoțiile și Gândirea

CE POȚI OBȚINE PRIN PARTICIPAREA LA CERC:
– Conectare profundă la sine și ceilalți
– Practici de cultivare a resurselor personale, a potențialului unic și a deplinătății ființei tale
– Vulnerabilitate. Autenticitate. Risc. Expunere
– O conectare cu nevoile profunde și energia lor
– Instrumente și metode practice, ancorate în viața de zi cu zi, de explorare și cultivare
– Apartenența la un Cerc inclusiv deschis pentru orice parte din noi

CÂND ȘI UNDE:
În fiecare joi, la ora 18.00 la sediul Minte Forte.
Calea Dorobanților, nr. 74, bl. Y9, sc. IV, ap. 71
Cercul se va ține pe parcursul a opt săptămâni. Participarea la fiecare intalnire nu este obligatorie, dar foarte recomandată pentru a-ți oferi ție o experiență deplină.

CONTRIBUȚIA TA:
Intre 45 și 70 Ron per intalnire.
Banii donati vor merge către susținerea proiectelor Minteforte. Dacă alegi sa oferi o contribuție mai mare, vei susține prin aceasta participanții care au oportunități reduse.
Ne dorim ca banii să nu constituie un impediment de a participa la acest cerc, deci dacă ești în situația de a nu putea plăti contribuția, contactează-ne la adresa alexandru.giurgea@minteforte.ro

ÎNSCRIERE
Pentru a participa la acest cerc este necesară înscrierea. Te poți înscrie completând formularul disponibil la acest link:
https://docs.google.com/forms/d/1mxkE7DbsVhBEEVSjsiPHqNBkb7wSd3gaVeUOVwcrZhg/edit

FACILITATORUL ATELIERULUI

Alexandru Giurgea – crează spații și procese de cultivare și descoperire în care oamenii sunt invitați să își descopere resursele interioare și să se bucure de simplitatea naturii umane. Pasionat de natură și de plămădirea de contexte de învățare experiențială prin folosirea elementelor și a ciclurilor naturale, îmbină abordarea metodologică a educației non-formale cu pasiunea pentru învățarea autodirijată și dezvoltarea unei relații sănătoase dintre om și natură.
Alex își urmează calea prin a conecta oamenii cu profunzimile și propriul lor ritm, explorând în procese de grup și individuale(mentorat) descoperirea și manifestarea potențialului unic ce așteaptă să fie trezit în fiecare din noi.
Coordonator al organizația Minte Forte, este formator și lucrător de tineret de peste 4 ani, lucrând cu adolescenți, tineri și adulți la nivel local și în proiecte internaționale, și este un promotor activ al Dezvoltării Ecocentrice, model dezvoltat de organizația Animas Valley Institute din Colorado, SUA cu care se formează în prezent.

Ultimele articole