[vc_row][vc_column][jeg_heading float=”left” title=”TEEN UPGRADE “][vc_column_text]Un proiect Minte Forte ce vizează dezvoltarea socio-emoţională a adolescenţilor care fac parte din categorii socio-economice de risc. Prin intermediul unor ateliere non-formale derulate săptămânal în Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu şi o tabără de dezvoltare personală prin escaladă organizată în iunie 2017, proiectul a dezvoltat tinerilor abilităţi esenţiale în viaţă cum ar fi: comunicare, managementul emoţiilor şi al relaţiilor sociale.

[/vc_column_text][jeg_heading float=”left” title=”ȘCOLI FĂRĂ ZIDURI”][vc_column_text]

Derulat în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2014, în Cluj-Napoca, Timişoara şi Arad, este un program de dezvoltare de abilităţi socio-emoţionale în rândul copiilor de gimnaziu. Activităţile au la baza metode de educaţie non-formală precum jocuri de rol, simulări, creare de materiale video, foto voice, creaţie artistică.

[/vc_column_text][jeg_heading float=”left” title=”TERAPIE ASISTATĂ DE ANIMALE PENTRU COPII”][vc_column_text]Între 2012 și 2014, copii cu diferite probleme emoționale (anxietate, tulburări afective, ADHD, probleme de comportament și relaționare) și cu statut socio-economic precar, au beneficiat de terapie asistată de animale, prin intermediul acestui proiect. Activitățile constau în psihoterapie asistată de câine și activități asistate de câine sau cal și au ca rezultate creșterea încrederii în sine, îmbunățirea abilităților de relaționare, reducerea emoțiilor negative și facilitarea celor pozitive.

[/vc_column_text][jeg_heading float=”left” title=”RUBIKLUB”][vc_column_text]Un proiect desfășurat în perioada 2012-2014, în cadrul căruia voluntarii Minte Forte au organizat de câteva ori pe săptămână activități recreative și de socializare pentru copiii și adolescenții internați în Secția de Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean Cluj. Proiectul a oferit copiilor alternative de petrecere a timpului în perioada în care sunt internați, prin activități care le dezvoltă creativitatea și abilitățile de relaționare socială pozitivă și care le ameliorează emoțiile negative datorate internării în spital.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]