Sprijin psihologic

Direcții Principale

SPRIJIN PSIHOLOGIC

O stare bună de sănătate mintală este o parte esențială a existenței noastre, permițându-ne să avem o viață completă și plină de sens. Orice persoană poate să găsească la Minte Forte forma de optimizare psihologică potrivită pentru sine.

Pentru depășirea diferitelor probleme de viață, a unor dificultăți emoționale sau pentru îmbunătățirea calității vieții și a relațiilor cu cei din jur, oferim:

• Ședințe individuale de consiliere și psihoterapie
• Grupuri de sprijin

Persoanele care aparțin unor grupuri vulnerabile (studenți fără venituri, șomeri, pensionari, persoane cu venituri minime) beneficiază de niște facilități pentru accesarea acestor servicii.

Ședințe individuale de consiliere și psihoterapie

Se desfășoară pe bază de programare. Prima ședință este gratuită și este dedicată evaluării.

Puteți să-i cunoașteți pe specialiștii noștri AICI. Pentru a afla mai multe și a obține o programare, scrieți-ne la adresa consiliere@minteforte.ro  sau sunați-ne la numărul de telefon 0757070869.

GRUPURI DE SPRIJIN

Minte Forte susține mai multe grupuri de sprijin pe teme diverse construite pe nevoile comunității.

  1. Grupuri de sprijin pentru persoanele cu diagnostic psihiatric

În urma unei colaborări internaționale cu Organizația Hugarafl din Islanda, organizăm grupuri de sprijin pentru persoanele cu diagnostic psihiatric care se află în proces de recuperare. Aceste grupuri sunt adresate persoanelor cu probleme de anxietate, depresie sau alte dificultăți care îi împiedică să funcționeze așa cum și-ar dori în viața de zi cu zi. Întâlnirile acestui grup au rolul de a ajuta persoana în Găsirea Puterii Interioare – GPI (engl. Empowerment).

Puterea Interioară reprezintă capacitatea de a identifica propriile nevoi, de a lua decizii, de a influența și controla propria viață. În cadrul grupului se discută despre stigma, discriminarea și excluderea socială cu care se confruntă persoanele cu probleme de sănătate mintală. 

2. Grup de sprijin pentru membrii comunității LGBTQ+ 

Membrii comunității LGBTQ+ se confruntă, mai ales în această perioadă de izolare, cu probleme de acceptare de sine, stimă de sine, și nevoia de sprijin comunitar, probleme și nevoi evaluate printr-un sondaj de opinie ale comunității. Grupul de sprijin s-a creat în cadrul unei colaborări dintre Asociația Pride și Organizația Minte Forte, în dorința de a răspunde nevoilor comunității. Sprijinul în acest grup se manifestă prin apartenența la un grup, acceptare necondiționată, confidențialitate, un spațiu de siguranță în care să poți vorbi deschis, îmbunătățirea abilităților necesare pentru a face față provocărilor vieții, cultivarea empatiei, recunoștinței și a compasiunii, găsirea motivației și a resurselor pentru îmbunătățirea sănătății și o viață cu sens, creșterea stimei de sine și depășirea stigmei.

3. Grup de sprijin pentru persoanele care suferă de singurătate

Acest grup vine în sprijinul tinerilor afectați de singurătate și de schimbările rezultate în urma restricțiilor pandemiei. Grupul poate oferi: normalizarea și înțelegerea sentimentului de singurătate, crearea unui spațiu sigur și securizant în care te poți exprima liber, cultivarea auto-reflecției, empatiei și compasiunii față de ceilalți, îmbunătățirea abilităților sociale, menținerea confidențialității și a egalității între membrii grupului.

4. Grup de sprijin pentru persoanele care și-au pierdut locul de muncă

Acest grup s-a desfășurat în perioada verii din anul 2019 pentru persoanele care se aflau în dificultate economică din cauza schimbărilor apărute ca efect al pandemiei. Membrii aveau oportunitatea de a întâlni alți oameni cu probleme similare, și împreună primeau și ofereau sprijin emoțional cu scopul de a activa resursele interioare și dezvolta o perspectivă sănătoasă asupra viitorului.