Echipa de psihologi

Paula Denisa NUȚAȘ

Paula Denisa NUȚAȘ este psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, educator și formator în sănătate mintală.

În practică, Paula combină abordarea terapeutică centrată pe scheme cognitive cu metode experiențiale. Este în mod special atrasă de relația dintre minte și corp, corpul ca sursă, recipient și păstrător al experienței, explorând diverse metode de lucru cu corpul în scop terapeutic și de creștere personală. Este de asemenea interesată de antropologie, filosofia orientală, artă, povești și metafore, pe care le îmbină pe alocuri cu terapia, menținând echilibrul cu gândirea științifică pe care și-a dezvoltat-o de-a lungul anilor de formare academică.
 

Melania MOLDOVAN

Melania MOLDOVAN este psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental. Urmează, de asemenea, formarea în psihoterapie pozitivă.

Ȋn trecut, Melania a urmat un internship la centrul Cognitrom pentru evaluare psihologică și a făcut practică ȋn diferite instituții. În prezent, este doctorandă la Şcoala Doctorală Psihologie Cognitivă Aplicată și membru ȋn Research in Individual Differences and Legal Psychology Lab- RIDDLE.

Melania lucrează cu persoane de vȃrste diferite, demonstrȃnd flexibilitate și creativitate ȋn abordarea problemelor cu care se confruntă clienții. Folosește tehnici din ramuri diverse ale psihologiei, pentru simptome de anxietate, depresie, dar și pentru cele relaționate cu structurile adȃnci de personalitate. Motto-ul ei este: “Cȃnd vei avea pace cu tine ȋnsuți, curȃnd o vei avea și cu ceilalți.” L. de León-Prințul păcii

Mădălina MILAȘ

Mădălina MILAȘ este psiholog și psihoterapeut cogntiv-comportamental sub supervizare și a absolvit programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca în anul 2017. A studiat psihologia deoarece este interesată de interacțiunile umane în general, de modul în care funcționează creierul uman și de modul în care experiențele își pun amprenta asupra dezvoltării noastre ca oameni.
Fiind interesată și de învățarea non-formală și de proiectele internaționale Erasmus, a ales ca după finalizarea studiilor să se implice în două astfel de programe de voluntariat. Primul a fost în Polonia unde timp de două luni a facilitat împreună cu ceilalți voluntari diverse activități, iar al doilea a fost în Germania, unde timp de 10 luni a fost voluntară într-un centru de zi pentru persoane cu variate probleme de sănătate mintală.

În practica sa psihoterapeutică consideră importantă relația cu omul din fața sa și urmărește să integreze elemente din educația non formală cu informațiile validate științific

Ovidiu Bogdan TALPOȘ

Ovidiu Bogdan TALPOȘ este psihoterapeut format in psihoterapie sistemica, de familie și cuplu și psihoterapie cognitiv-comportamentă.

Pe lângă practicarea psihoterapiei, în Minte Forte susține și procese de grup de dezvoltare socio-emoțională în care îmbină cunoștințe și abilități din sfera psihologiei și din educația non-formală.
În psihoterapie obișnuiește să se folosească de metode expriențiale ori bazate pe exprimare prin artă pentru a facilita procesul terapeutic. Continuă să fie uimit de lucrurile pe care începe să le înțeleagă din practica sa. Astfel a învățat că orice de frici, moduri de gândire sau comportament capătă sens dacă sunt privite în contextul în care s-au format.

Diana-Ramona GHIMPU

Diana-Ramona GHIMPU este psihoterapeut în cadrul echipei Minte Forte, a absolvit masterul de Psihologie Clinică și Psihoterapie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A participat de-a lungul timpului la training-uri internaționale cu tematici despre mindfulness, psihologie pozitivă, având experiență ca stagiar în spitale de psihiatrie, oncologie sau helpline pentru persoane cu risc suicidar. Activitatea sa este ghidată de nevoia de sens si dorința de a contribui la construirea unei lumi mai conștiente, mai empatice și mai pline de compasiune. În acest scop, Ramona își cultivă deopotrivă căldura, blândețea și jovialitatea, cât și cunoașterea diferitelor abordări terapeutice. Energia și bucuria in timpul liber îi vin din timpul petrecut în natură, cu oamenii dragi, din mirosul cafelei și gustul ceaiului sau din teancul de cărți de psihoterapie.

ANCUȚA-LIANA MIHĂESE

ANCUȚA-LIANA MIHĂESE este psiholog clinician și psihoterapeut format în terapie cognitiv-comportamentală, cu background în terapie ABA și intervenție în tulburări de dezvoltare. În cadrul Minte Forte aceasta lucrează cu pacienți cu tulburări emoționale și de personalitate, fiind adepta unui stil de psihoterapie colaborativ, în care rolul ei este unul de facilitator al schimbării.

 
 
 
 
Póka Tünde

HU
Póka Tünde szupervízió alatt álló kognitív- és viselkedés terapeuta. Tanulmányait a Kolozsvári Babeş – Bolyai Tudományegyetemen végzte, Pszichológia alap, valamint Klinikai pszichológia, Pszichológiai tanácsadás és Pszichoterápia mesteri szakon.
Közel három év tapasztalattal rendelkezik az emberekkel folytatott munkában, személyi edzőként segítve céljaik elérését.
Tudásvágy és folyamatos fejlődés jellemzi, állandóan arra törekedve, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson a hozzá forduló klienseknek, segíve az ő fejlődésüket mind pszichológiai, mind fizikai szinten.
Szerelme a pozitív pszichológia (egyik  ), melyet szenvedéllyel tanulmányoz és alkalmaz az emberi jóllét, boldogság növelése érdekében.
A terápiás, tanácsadói hivatását többnyire magyar nyelven végzi.
Mottója: “Semmilyen szél nem kedvez annak,a ki nem tudja, milyen kikötőbe tart.” Seneca

RO
Póka Tünde este psihoterapeut cognitiv – comportamental sub supervizare. A absolvit studiile în cadrul programului masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică şi Psihoterapie, Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca.
Are aproape trei ani de experienţă în a lucra cu oamenii, susținându-i în atingerea scopurilor, în calitate de antrenor personal.
Este caracterizată de o sete de cunoaștere, o dorință de a ajuta omul în a se dezolta integral pe dimensiuni importante ale vieții sale, prin oferirea unor servicii de calitate în acest demers.
Este fascinată de psihologie pozitivă, pe care le studiază şi le aplică cu mare drag pentru a spori bunăstarea oameniilor.
Serviciile psihologice sunt oferite de Tünde în primul rând pe limba maghiară.
Motto-ul: „Nu există vânt favorabil pentru cel care nu ştie spre ce port se îndreaptă.” Seneca

Tamara MACEA

Tamara MACEA- este psihoterapeut, absolventă a masterului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UBB. Chiar dacă formarea de bază este în paradigma cognitiv-comportamentală, îi place să glumească spunând că e un “mic designer” pentru că are o abordare flexibilă în ceea ce privește selectarea și încorporarea tehnicilor (bazate pe cunoștințe fundamentate științific) în procesul terapeutic, adaptate la persoana cu care lucrează. Consideră că modul în care omul își reprezintă mental și se raportează la anumite aspecte ale realității îl poate ajuta sau împiedica să își atingă obiectivele. De aceea, scopul ei este să ofere strategii eficiente cu ajutorul cărora persoana să poată rezolva problemele și să poată înlătura blocajele care o împiedică să își urmeze obiectivele, să trăiască o viață mai echilibrată, cu sens și semnificație, ghidată de și centrată în jurul valorilor personale, valorificându-și astfel maximul potențial.

Ioana SCUTELNICU

Ioana SCUTELNICU este psihoterapeut și consilier cognitiv-comportamental, fiind implicată, de asemenea, în proiecte de cercetare în domeniul neuroștiințelor cognitive. Consideră că înțelegerea modului de funcționare a creierului uman contribuie semnificativ la înțelegerea cognițiilor, datele neurobiologice jucând un rol important în investigarea cognițiilor și alcătuirea unor strategii de intervenție mai eficiente în cazul tulburărilor psihice.
În terapie folosește tehnici validate științific, creând un cadru sigur, de acceptare și validare a emoțiilor.
Este o fire foarte curioasă, dorind mereu să afle cum funcționează lucrurile, fiind deschisă să învețe din diferite domenii, uneori chiar opuse, în încercarea de a-și forma o imagine cât mai cuprinzătoare asupra înțelesurilor vieții. Este interesată de istorie și filosofie, considerând că sunt multe învățături ale filosofilor antici care dacă sunt puse în practică pot contribui la echilibrarea vieții și îmbunătățirea sănătății mintale.
De asemenea, este pasionată de fizică, urmând în trecut cursuri la Institutul Max Plank pentru fizică gravitațională.