Echipa de psihologi

Melania MOLDOVAN

Melania MOLDOVAN este psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental. Urmează, de asemenea, formarea în psihoterapie pozitivă.

Ȋn trecut, Melania a urmat un internship la centrul Cognitrom pentru evaluare psihologică și a făcut practică ȋn diferite instituții. În prezent, este doctorandă la Şcoala Doctorală Psihologie Cognitivă Aplicată și membru ȋn Research in Individual Differences and Legal Psychology Lab- RIDDLE.

Melania lucrează cu persoane de vȃrste diferite, demonstrȃnd flexibilitate și creativitate ȋn abordarea problemelor cu care se confruntă clienții. Folosește tehnici din ramuri diverse ale psihologiei, pentru simptome de anxietate, depresie, dar și pentru cele relaționate cu structurile adȃnci de personalitate. Motto-ul ei este: “Cȃnd vei avea pace cu tine ȋnsuți, curȃnd o vei avea și cu ceilalți.” L. de León-Prințul păcii

Mădălina MILAȘ

Mădălina MILAȘ este psiholog și psihoterapeut cogntiv-comportamental sub supervizare și a absolvit programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca în anul 2017. A studiat psihologia deoarece este interesată de interacțiunile umane în general, de modul în care funcționează creierul uman și de modul în care experiențele își pun amprenta asupra dezvoltării noastre ca oameni.
Fiind interesată și de învățarea non-formală și de proiectele internaționale Erasmus, a ales ca după finalizarea studiilor să se implice în două astfel de programe de voluntariat. Primul a fost în Polonia unde timp de două luni a facilitat împreună cu ceilalți voluntari diverse activități, iar al doilea a fost în Germania, unde timp de 10 luni a fost voluntară într-un centru de zi pentru persoane cu variate probleme de sănătate mintală.

În practica sa psihoterapeutică consideră importantă relația cu omul din fața sa și urmărește să integreze elemente din educația non formală cu informațiile validate științific

Paula Denisa NUȚAȘ

Paula Denisa NUȚAȘ este psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, educator și formator în sănătate mintală.

În practică, Paula combină abordarea terapeutică centrată pe scheme cognitive cu metode experiențiale. Este în mod special atrasă de relația dintre minte și corp, corpul ca sursă, recipient și păstrător al experienței, explorând diverse metode de lucru cu corpul în scop terapeutic și de creștere personală. Este de asemenea interesată de antropologie, filosofia orientală, artă, povești și metafore, pe care le îmbină pe alocuri cu terapia, menținând echilibrul cu gândirea științifică pe care și-a dezvoltat-o de-a lungul anilor de formare academică.
 

Ovidiu Bogdan TALPOȘ

Ovidiu Bogdan TALPOȘ este psihoterapeut format in psihoterapie sistemica, de familie și cuplu și psihoterapie cognitiv-comportamentă.

Pe lângă practicarea psihoterapiei, în Minte Forte susține și procese de grup de dezvoltare socio-emoțională în care îmbină cunoștințe și abilități din sfera psihologiei și din educația non-formală.
În psihoterapie obișnuiește să se folosească de metode expriențiale ori bazate pe exprimare prin artă pentru a facilita procesul terapeutic. Continuă să fie uimit de lucrurile pe care începe să le înțeleagă din practica sa. Astfel a învățat că orice de frici, moduri de gândire sau comportament capătă sens dacă sunt privite în contextul în care s-au format.

Diana-Ramona GHIMPU

Diana-Ramona GHIMPU este psihoterapeut în cadrul echipei Minte Forte, a absolvit masterul de Psihologie Clinică și Psihoterapie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A participat de-a lungul timpului la training-uri internaționale cu tematici despre mindfulness, psihologie pozitivă, având experiență ca stagiar în spitale de psihiatrie, oncologie sau helpline pentru persoane cu risc suicidar. Activitatea sa este ghidată de nevoia de sens si dorința de a contribui la construirea unei lumi mai conștiente, mai empatice și mai pline de compasiune. În acest scop, Ramona își cultivă deopotrivă căldura, blândețea și jovialitatea, cât și cunoașterea diferitelor abordări terapeutice. Energia și bucuria in timpul liber îi vin din timpul petrecut în natură, cu oamenii dragi, din mirosul cafelei și gustul ceaiului sau din teancul de cărți de psihoterapie.

ANCUȚA-LIANA MIHĂESE

ANCUȚA-LIANA MIHĂESE este psiholog clinician și psihoterapeut format în terapie cognitiv-comportamentală, cu background în terapie ABA și intervenție în tulburări de dezvoltare. În cadrul Minte Forte aceasta lucrează cu pacienți cu tulburări emoționale și de personalitate, fiind adepta unui stil de psihoterapie colaborativ, în care rolul ei este unul de facilitator al schimbării.

 
 
 
 
Tamara MACEA

Tamara MACEA- este psihoterapeut, absolventă a masterului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UBB. Chiar dacă formarea de bază este în paradigma cognitiv-comportamentală, îi place să glumească spunând că e un “mic designer” pentru că are o abordare flexibilă în ceea ce privește selectarea și încorporarea tehnicilor (bazate pe cunoștințe fundamentate științific) în procesul terapeutic, adaptate la persoana cu care lucrează. Consideră că modul în care omul își reprezintă mental și se raportează la anumite aspecte ale realității îl poate ajuta sau împiedica să își atingă obiectivele. De aceea, scopul ei este să ofere strategii eficiente cu ajutorul cărora persoana să poată rezolva problemele și să poată înlătura blocajele care o împiedică să își urmeze obiectivele, să trăiască o viață mai echilibrată, cu sens și semnificație, ghidată de și centrată în jurul valorilor personale, valorificându-și astfel maximul potențial.

Mara Theodora NEACȘU
Mara-Theodora NEACȘU este psiholog clinician și psihoterapeut. A studiat Psihologia la Universitatea din București, Universidad de Salamanca și Universitatea Babes-Bolyai, având formarea de bază în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și folosind tehnici din mai multe abordări psihologice. Modul ei de lucru este unul colaborativ, bazat pe deschidere și empatie. Consideră că toți oamenii au puterea de a se dezvolta și de a deveni autentici, de a fi cine simt ei cu adevărat că sunt.
Mara este pasionată și de educație, având experiență atât formală în sistemul britanic, cât și nonformală ca voluntar în diferite țări din Asia și din America Centrala. Ea consideră că mintea noastră este ca o grădină pe care o amenajăm cum vrem noi, în care putem planta și crește ce plante ne dorim, și scoate în mod conștient buruienile ce ne împiedică înflorirea.
Raluca IONESCU
Raluca IONESCU este psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare. Ea a absolvit programul de master în Psihologie Clinică și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală la Universitatea Babeș-Bolyai. Raluca a ales să practice psihoterapia din dorința de a se apropia și de a înțelege mai bine complexitatea faptului de a fi om. Pentru ea, psihoterapia reprezintă una dintre uneltele importante prin care oamenii pot deveni mai conștienți de ei înșiși, mai empatici și mai prezenți în propriile vieți. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, consideră că este foarte importantă relația terapeutică și cadrul sigur oferit de terapeut. Deși la bază este formată în psihoterapie cognitiv-comportamentală, în practica sa îi place să jongleze cu diverse tehnici din mai multe abordări terapeutice, cum ar fi Schema Therapy, Acceptance & Commitment Therapy sau Teoria Atașamentului, astfel încât să se adapteze mai bine la diversitatea simptomatologiei clienților. De asemenea, Raluca este atrasă de strategiile terapeutice care se concentrează pe corp și își dorește să dezvolte cât mai mult această abordare în practica ei.
Bianca VASILE

Bianca VASILE este psihoterapeut cu formare în terapia cognitiv-comportamentală, dar are deschidere și către alte abordări psihologice, cum ar fi terapia prin acceptare și angajament, psihoterapia pozitivă și psihoterapia existențială.
Ultimii 7 ani și i-a dedicat aproape în totalitate psihologiei și dezvoltării de sine.
De 3 ani se implică (ca voluntar) în diverse ONG-uri precum Alianța Română de Prevenție a Suicidului, Preventis și Ajungem Mari. Astfel că are experiență în a lucra cu persoane cu risc suicidar, cu copii și adolescenți, în prevenția consumului de substanțe și respectiv, în organizarea de evenimente de psihoeducație. De asemenea, este parte a organizației Minte Forte de aproximativ 2 ani.
Este pasionată de complexitatea și frumusețea omului ca întreg.
Își dorește să poată ajuta oamenii să ducă o viață mai frumoasă și mai împlinită din toate punctele de vedere.
De asemenea, la fiecare ședință încearcă să creeze un spațiu cald și sigur, dar provocator în același timp, un spațiu care să încurajeze autocunoașterea și dezvoltarea sinelui către cel mai bun sine, sinele ideal al fiecăruia.
*Unul dintre citatele favorite: “Sunt om, și nimic din ce e omenesc nu-mi este străin.” -Terențiu