Echipa Minte Forte

Dumitrița Simion
Director executiv, formator
Dumitrița a înființat Minte Forte, pentru că și-a dorit o asociație care să valorifice umanitatea din oameni și care să-i ajute să-și cultive resursele personale în drumul lor prin viață. În calitate de coordonator al asociației, ea croiește idei și strategii de dezvoltare, crește voluntari și ghidează echipa, în spiritul unei viziuni curajoase și pozitive asupra sănătății mintale. De asemenea, susține activități de dezvoltare socio-emoțională cu adolescenți și adulți. O caracterizează în primul rând o mare curiozitate, care o împinge mereu spre a căuta noi perspective din care să privească lucrurile și a explora spațiul necunoscut din oameni și din lucrurile care o înconjoară. Dumitrița își petrece timpul liber bucurându-se de cărți, oameni, animale, muzică, dans și alte asemenea minuni ale lumii.
Paula Nuțaș
Psihoterapeut, formator, coordonator servicii terapeutice
În Minte Forte, Paula se îngrijește de proiectul Centrul Minții, în cadrul căruia este și psihoterapeut. Crede cu tărie în înțelepciunea și puterea care zace în fiecare dintre noi, combinând în munca ei ghidarea atentă cu o atitudine caldă, pentru a-i sprijini pe oameni să își construiască propria poveste. Îi place să lucreze cu oamenii atât unu-la-unu, cât și în grupuri, ca facilitator și formator. Se joacă explorând universul uman și consideră că cele mai mari victorii le are atunci când reușește să găsească licărirea și frumusețea în ceilalți. Paula se bucură de sunetul și răcoarea râului de munte, de pădure, stele și mirosul de scorțișoară. Îi place orice formă de artă, poveste sau manifestare a frumuseții și a imaginației și e cel mai fericită atunci când își lasă corpul purtat de muzică, când desenează ori pictează.
Claudia Găgeanu
Psihoterapeut, formator
Claudia este în Minte Forte din 2013 și a văzut cum organizația crește sub ochii ei. A coordonat timp de doi ani evenimentele de psihoeducație, care își propun să aducă publicul în contact cu informații științifice despre probleme de sănătate mintală, totul într-o manieră cât mai creativă. O oglindă bună pentru stilul Claudiei, care vrea ce-i mai bun din ambele lumi: rigoare, raționalitate, perspectivă și elocvență combinate cu emoție, creativitate, culoare și expansiune. Astfel, Claudia s-a angajat într-o căutare de-o viață a minții înțelepte care să o ajute să vină în întâmpinarea oamenilor: atât din scaunul de psihoterapeut, cât și din ipostaza de formator și facilitator. În timpul liber o găsiți între pisici, copaci, cărți de psihoterapie, proiecte de bijuterii hand-made, pe covorașul de yoga sau pe perna de meditație. O puteți tenta oricând cu cafea cu lapte (fără zahăr) sau rețete vegetariene de mâncare indiană.
Doris Rogobete
Formator și voluntar
Doris Rogobete este membră a familiei Minte Forte din 2015. Organizează împreună cu ceilalți voluntari evenimente de psihoeducație și conștientizare a problematicii sănătății mintale. În 2017, ea a devenit membră a consiliului de conducere Minte Forte și a început să se dezvolte și ca formator în activități educaționale, cu adolescenți și adulți. Este o fire conștiincioasă și curioasă, cu simțul umorului și o incapacitate de a se abține când vine vorba despre dulciuri. Caută mereu o altă perspectivă asupra lucrurilor, încercând să aducă o viziune diferită asupra problemelor care se discută. Cel mai important lucru pentru ea este să găsească mereu sens în ceea ce face, valoare care a ghidat-o până acum în aproape tot ceea ce făcea. Cu ce își ocupă timpul? Muzica, desenul și lucrurile făcute de mână sunt doar câteva din îndeletnicirile cu care își umple orele răzlețe de relaxare.
Florentina Ionescu
Psiholog clinician și psihoterapeut
Florentina este o persoană conștiincioasă, responsabilă, tolerantă și deschisă către experiențe noi, în special în planul ideilor, emoțiilor și valorilor. A desfășurat activități de voluntariat, lucrând cu copii din medii defavorizate, colaborând ulterior cu o asociație care se ocupa de educația copiilor cu abilități înalte. În ultima perioadă, s-a îndreptat preponderent către lucrul cu adulți, făcând practică la Institutul de Oncologie. Interesul pentru zona clinică a venit odată cu preocuparea pentru reducerea suferinței umane, care însoțește adesea anxietatea, depresia și alte probleme din această sferă. În plus, a devenit tot mai captivată de domeniul psihologiei pozitive, care arată că există creștere personală dincolo de ameliorarea simptomelor, prin exprimarea punctelor forte, atingerea potențialul personal și creșterea stării de bine.
Andreea Popa
Formator și voluntar
Deea s-a alăturat în 2017 echipei Minte Forte și este implicată în organizarea evenimentelor de dezvoltare personală și în susținerea de activități educative pentru copii și adolescenți. Consideră fiecare experiență ca o oportunitate de a cunoaște mai îndeaproape tainele Universului, este o fire introspectivă și se bucură de călătoria zilnică spre o versiune mai bună și mai autentică a sa. Profesional, a făcut tranziția de la o carieră în domeniul resurselor umane spre psihoterapie și consultanță în dezvoltarea organizațională. Își dorește să se dedice misiunii de a servi oamenilor și visează la o societate mai mult eco-centrică și mai puțin ego-centrică. Este o admiratoare a lui Spinoza și crede ca și el că fericirea este o virtute, nu o recompensă. Deea petrece timpul liber printre creații handmade, alături de prietenul patruped, alergând, pășind prin liniștea munților sau simplu minunându-se de natură în toate formele ei.
Maria Ștefania Ionel
Consilier, coordonator dezvoltare prin escaladă
Maria s-a apropiat de Minte Forte în toamna lui 2014. A început ca voluntar și ulterior a coordonat evenimentele de dezvoltare personală, iar acum face parte din echipa de psihoterapeuți și consilieri ai organizației. De asemenea, coordonează taberele de dezvoltare prin escaladă, în care îmbină armonios psihologia, escalada și autocunoașterea. De-a lungul timpului, s-a îndreptat înspre acele „unghere” care să-i poată prezerva pasiunea față de uman, lumea cărților și natură. A fost 5 ani librar și de 14 ani este cățărătoare, bucurându-se să lărgească limitele acestei discipline în România. Îi place să spună că întâi este om și apoi psiholog. Prețuiește relația umană, mintea, imaginația și cunoștințele științifice, fiind interesată de literatură și cultură în general. Consideră că efortul susținut de fiecare zi se cumulează și la un moment dat dă roade. Maria este și educator parental ”Circle of Security”. În practica ei pune mare preț pe relația terapeutică și utilizează atât cunoștințele științifice, cât și activitățile de educație non-formală. În timpul liber o puteți găsi cu nasul într-o carte sau și mai bine printre stânci.
Ovidiu Bogdan Talpoș
Formator, voluntar
Ovidiu a apărut la Minte Forte în 2016. În cadrul organizației susține ateliere și activități de dezvoltare personală. Face parte din echipa de organizare a evenimentelor de dezvoltare personală și a proiectului de dezvoltare prin escaladă. Este implicat ca lucrător de tineret în programul de voluntariat european în rol de voluntar și uneori se implica în scrierea de proiecte. La nivel profesional este psiholog clinician și psihoterapeut în formare, în psihoterapie cognitiv comportamentală și psihoterapie sistemică de familie și cuplu. Când nu lucrează poate sta puțină vreme în loc și atunci de obicei ca să citească. A practicat pentru mai mulți ani arte marțiale clasice japoneze, iar în momentul de față este un entuziast al escaladei – la panou sau stâncă în funcție de cum i se arată norocul – și al jonglatului. E mândru să numească imaginația resursa sa principală și să o pipereze cu umor, pe care îl consideră o unealtă neprețuită și distractivă în viața sa recomandându-l cu fiecare ocazie.
Melania Moldovan
Psiholog clinician și psihoterapeut
În trecut, Melania a urmat un internship la centrul Cognitrom pentru evaluare psihologică și a făcut practică în diferite instituții. În prezent, este doctorandă la Școala Doctorală Psihologie Cognitivă Aplicată și membru în Laboratorul de Psihologia Dezvoltării. Melania lucrează cu persoane de vârste diferite, demonstrând flexibilitate și creativitate în abordarea problemelor cu care se confruntă clienții. Folosește tehnici din ramuri diverse ale psihologiei, pentru simptome de anxietate, depresie, dar și pentru cele relaționate cu structurile adânci de personalitate. Motto-ul ei este: “Când vei avea pace cu tine însuți, curând o vei avea și cu ceilalți.” (L. de León - Prințul păcii)
Anca Mihăese
Psiholog clinician și psihoterapeut
Ancuța a absolvit recent studiile în cadrul programului masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are o experiență de doi ani în lucrul cu copiii cu tulburări de spectru autist și ADHD, iar mai recent lucrează cu adulți cu probleme de depresie și anxietate. Ancuța consideră că o relație terapeutică trebuie să fie una de colaborare, în care rolul ei este de a empatiza cu pacientul și a-l sprijini în atingerea propriului potențial.
Alexandru Zorilă
Psihoterapeut și voluntar
Alexandru este în echipa de psihoterapeuți a organizației. Își dorește să devină un bun psihoterapeut și încearcă să aplice cele mai pragmatice metode în a rezolva problemele celor din jur. Ca voluntar, Alexandru se ocupă în special cu partea de organizare și promovare a evenimentelor de dezvoltare personală și psihoeducație. Fiind o fire analitică, obișnuiește să caute esența lucrurilor urmărind să cunoască omul dincolo de înveliș. În timpul liber îi place să citească, să asculte muzică și să gătească pentru prietenii săi.
Alexandru Giurgea
Formator, Coordonator voluntariat internațional
Facilitator de procese de învățare individuale și de grup și voluntar în echipa de organizare a evenimentelor de dezvoltare personală. Pasionat de natură și de crearea de contexte de învatare prin folosirea elementelor naturale, caută să îmbine abordarea metodologică a educației de calitate cu pasiunea pentru învățarea autodirijată. De asemenea, Alex valorifică experiența sa de fost voluntar european, prin coordonarea voluntarilor internaționali ai organizației.
Agnes Balazs
Coordonator evenimente de dezvoltare personală
Agnes este coordonatorul evenimentelor de dezvoltare personală, îi face mare plăcere să facă parte din echipa de organizare și să lucreze alături de ceilalți voluntari. De asemenea, este interesată de oportunități de facilitare, prin care simte că poate contribui la propria creștere și dezvoltare. În timpul liber savurează natura mai mult ca orice și nu ratează șansa unei escapade de sfârșit de săptămână la aer curat alături de oamenii dragi ei, bucurându-se de ciripitul păsărelelor, sunetul vântului printre frunze și de discuțiile lungi în jurul focului.
Andrei M. Solomon
Voluntar
Andrei este membru în Minte Forte din 2016. Este implicat activ în organizarea evenimentelor de dezvoltare personală și psihoeducație, precum și în promovarea taberelor de escaladă. Își dorește să își dezvolte o carieră în domeniul psihoterapiei, între timp cochetând și cu marketingul.
Marinela Parlicov
Voluntar, formator
După ce a urmărit o vreme cu drag, dar de la distanța unei mâini întinse activitatea Minte Forte, Marinela a întins la rândul ei mâna și a intrat în dans. A găsit aici o frumoasă împletire între valori la care ține - bunăvoință și profesionalism, dedicație și spirit ludic, empatie și responsabilitate - puse în serviciul unei misiuni cât se poate de necesare în această lume zbuciumată: să avem grijă de mintea noastră. Formator în cadrul proiectului SEV 'Art Shapes Minds', iar mai apoi voluntar implicat în evenimentele de psihoeducație, Marinela e convinsă că binele circulă în natură și că oamenii sunt forța din spatele acestui circuit. Și pentru că e la latitudinea noastră să devenim mai buni, iar binele (nu doar răul) e contagios, Marinela zice că merită din plin explorate modurile în care putem face asta. Împreună 🙂
Noela Anastasia
Voluntar
Pasionată de facilitarea procesului de învățare la adulți, Anastasia Noela se ocupă cu organizarea evenimentelor de dezvoltare personală și psihoeducație. Se descrie ca fiind o incurabilă iubitoare de animale cu o fire curioasă, mereu în căutarea de răspunsuri. Îi plac ieșirile în aer liber cu prietenii sau cu cei doi căței, pictura și dansul. Filosofia după care se ghidează poate fi rezumată întru-un cuvânt: Kaizen, care provine din cultura japoneză și înseamnă îmbunătățire continuă în toate aspectele vieții. Fiind o persoană puternic îndreptată spre rezultate, Noela este mereu în căutarea de oportunități de a învăța lucruri noi și de a-și lăsa amprenta asupra societății.
Ioana Ionicioiu
Psihoterapeut
Ioana este psihoterapeut cognitiv-comportamental și uneori susține grupuri de terapie pe teme diverse.