THE NON-FORMAL ROAD TO MENTAL HEALTH

A fost un training pe tema metodelor non-formale de promovare a sănătăţii mintale, finanţat prin Erasmus+, desfăşurat în perioada 3-9 noiembrie 2014. Activităţile sale au cuprins teatru, foto-voice, creare de materiale video, arte vizuale, simulări, activităţi outdoor, exerciţii de introspecţie etc.

EVS FOR MENTAL HEALTH

Un proiect în cadrul Serviciului European de Voluntariat, finanțat prin Erasmus+, derulat în perioada iunie 2015 – februarie 2016, în cadrul căruia doi tineri din Franţa realizează activităţi recreative cu copiii din spitalul de psihiatrie şi susţin comunitatea clujeană prin diferite activităţi educative.

ART SHAPES MINDS

Un proiect în cadrul Serviciului European de Voluntariat, finanțat prin Erasmus+, derulat în perioada august 2016 – martie 2017, în cadrul căruia voluntarii SEV au conceput, organizat şi facilitat workshop-uri şi module de dezvoltare personală, bazate pe arte şi metode de educaţie non-formală, pentru tineri dintr-o şcoală gimnazială, un liceu, pentru pacienţi ai clinicii de psihiatrie pediatrică şi pentru tineri din populaţia generală.

CONNECTING THE VISIONS

Un proiect de constituire de parteneriate cu organizaţii din domeniul sănătăţii mintale, În perioada 13-19 august 2012 şi finanţat prin programul Tineret în Acţiune.

A BRIGDE TO MENTAL HEALTH

Minte Forte și-a început cooperarea cu Hugarafl, o organizație din Islanda dedicată sănătății mintale printr-o vizită de lucru finanțată de către EEA Grants, în perioada 11-14 aprilie 2016. În cele patru zile ale întâlnirii am desfășurat diverse activități prin care am ajuns să ne înțelegem mai bine activitățile, viziunile, prioritățile și pe noi, oamenii din spatele acestora. De asemenea, am dedicat câteva ore împărtășirii unor metode profesionale pentru a ne ajuta reciproc să ne dezvoltăm serviciile .Apoi am trecut mai departe, la idei de proiecte pe care le-am putea organiza împreună și am explorat oportunități de finanțare care să susțină aceste idei. Împreună cu Hugarafl, Minte Forte a început să implementeze numeroase proiecte în următorii ani, centrate pe schimburi de bune practici terapeutice și educaționale.