Highway to Mental Health

Portfolio List

Highway to Mental Health

Între septembrie 2019 și august 2022, Minte Forte este partener în proiectul Highway to Mental Health, un parteneriat strategic ce își propune să crească capacitatea lucrătorilor de tineret și a organizațiilor din domeniul sănătății mintale de a lucra înspre dezvoltarea rezilienței emoționale în rândul tinerilor.

În cadrul acestui proiect, patru organizații din patru colțuri ale Europei, respectiv Minte Forte din România, Hugarafl din Islanda, ActivaMent din Spania și Progres din Polonia, și-au unit forțele pentru a dezvolta resurse educaționale inovative pentru construirea rezilienței tinerilor prin metode non-formale și experiențiale. Toate cele patru organizații au o experiență bogată în domeniul sănătății mintale, complementându-se între ele prin abordările lor diverse.

În cooperare cu experții din cele patru organizații, vom crea două produse intelectuale inovatoare, un manual și o platformă de e-learning pentru promovarea rezilienței, care sunt destinate spre a fi utilizate direct de lucrători de tineret sau de tineri din oricare colț al lumii. De asemenea, proiectul include un proces de formare pentru 24 de lucrători de tineret din cele patru țări, organizat în trei etape:
(1) un curs de formare pentru dezvoltarea competențelor de lucru cu metode non-formale
(2) un curs de formare pentru dezvoltarea competențelor de promovare a rezilienței
(3) o parte din participanți vor pregăti și implementa ei înșiși, împărtășind și punând în practică ceea ce au învățat, un program de dezvoltare a rezilienței pentru 24 de tineri ce vor veni din comunitățile celor patru țări.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, prin Agenția Națională a Islandei (RANNIS) în cadrul KA2, Parteneriate Strategice, cu numărul  2019-2-IS01-KA205-051181.

Vă invităm să rămâneți în contact cu proiectul nostru și cu noi, pentru mai multe noutăți, prin intermediul paginii noastre de Facebook Minte Forte și a site-ului.

De asemenea, găsiți aici (versiunea în limba română) și aici (versiunea în limba engleză) manualul ce conține modelul de lucru pentru reziliență și metode practice în această direcție.