Dezvoltare socio-emoțională pentru copii și adolescenți

Direcții Principale

Dezvoltare socio-emoțională pentru copii și adolescenți

Organizăm ateliere de educație non-formală în școli și licee, care abordează teme legate de identitatea personală, relațiile sociale și gestionarea emoțiilor.

De-a lungul timpului, am oferit astfel de activități copiilor și adolescenților din diverse școli și licee din Cluj-Napoca, în cadrul diferitor proiecte finanțate local, dar și internațional, concentrându-ne predominant pe elevi proveniți din medii defavorizate.

 

  • Școli fără Ziduri
  • Serviciul European de Voluntariat

Anual, în diferitele ediții ale acestui program, am adus împreună membri Minte Forte ce au cunoștințe în psihologie cu voluntari internaționali ce aveau abilități artistice. Aceștia au construit activități și programe de dezvoltare socio-emoțională prin intermediul artelor, pe care le-au oferit copiilor și adolescenților din diferite școli din Cluj-Napoca.

 

  • Teen Upgrade

Un program de 5 luni de ateliere săptămânale într-un liceu cu profil tehnologic din Cluj-Napoca. Programul s-a încheiat cu o tabără de escaladă la stâncă de 2 zile, care a consolidat competențele dezvoltate pe parcursul atelierelor.

 

  • Strong Young Minds

În urma experienței de lucru adolescenții, Minte Forte a colaborat cu 4 alte organizații în acest proiect internațional pentru crearea a trei instrumente: un manual de activități pentru dezvoltarea socio-emoțională a adolescentului; un curs de formare pentru profesori și lucrători de tineret în direcția lucrului cu adolescenții și folosirii manualului; și un joc de societate orientat spre dezvoltarea identității și personalității adolescenților. Manualul este construit pentru a putea fi folosit în context academic, luând în considerare indicatori ce țin de mediul școlar precum durata orei de curs, spațiul sălii de clasă și resurse disponibile, astfel că activitățile pot fi ușor folosite de către profesori sau diriginți. Acesta a fost inițial testat și ulterior utilizat în școli și contexte educaționale din diferite orașe din România, Spania, Portugalia și Islanda.

Reorganizăm, la cerere, cursul de formare pentru profesori, acesta desfășurându-se pe o durată minimă de 5 zile. De asemenea, putem împrumuta pentru a fi folosit jocul de societate în limba română sau engleză, cu preluare de la sediul organizației noastre, din Cluj-Napoca.

 

  • IdentiKit

A fost un program de ateliere pentru adolescenți, desfășurate pe parcursul a 4 luni, în care s-a folosit manualul Strong Young Minds. Programul s-a încheiat cu o tabără de 2 zile în natură.