Atelier de Scris despre tine

Săptămâna Sănătății Mintale a ajuns la final, și ziua de duminică nu putea începe mai frumos decât cu un Atelier de Scris despre tine, pe care l-a susținut Natalia Graur, trainer și membru Minte Forte. Ea ne-a arătat beneficiile terapeutice pe care le poate avea scrisul din inimă.

Atelierul a început cu un exercițiu în care am avut ocazia să narăm la persoana a III-a acțiunile pe care le-am făcut înainte să venim la atelier, ceea ce ne-a permis să ne poziționăm drept observatorii fini ai propriei noastre ființe. Unii dintre noi am fost suprinși de această schimbare de perspectivă și am observat cum curiozitatea pentru cee ace urmează crește.

Apoi, Natalia ne-a ghidat către al doilea exercițiu prin care am reușit să ne conectăm la propria persoană, la spațiul în care ne aflam și la ceilalți participanți. Ne-am plimbat prin sală, am zăbovit să reflectăm, am avut discuții sincere cu cei din fața noastră. Intimitatea și nivelul de împărtășire a crescut treptat, spre o atmosferă cu adevărat prietenoasă.

A urmat încă o rundă de scris, și Natalia ne-a invitat să ne amintim cum a decurs viața noastră încă de la începutul anului. Pentru fiecare lună care a trecut deja – ianuarie, februarie și martie, a trebuit să identificăm și să povestim în scris niște întâmplări specifice, pentru care să adăugăm și trei emoții care au fost în centrul poveștilor. Această activitate ne-a permis să obținem poate mai multă claritate în ceea ce am experimentat în acest început de an, dar a fost și un bun exercițiu de memorie.

În a ultima parte a atelierului, cuvântul cheie a fost compasiunea. Am aflat cum putem să ne exprimăm în scris problemele și situațiile dificile prin care trecem, folosind metoda naratorului detașat, care scrie cu blândețe. Ne-am transformat în personajele principale ale propriilor noastre povești și a fost ca și cum am lăsat un prieten drag să povestească despre noi.

Descoperiri, conexiuni, iubire de sine și poezie, toate astea și multe altele au fost împărtășite de cei care au petrecut împreună o dimineață de duminică specială.

Ultimele articole