Biblioteca Vie. Povești reale despre terapie

Săptămâna Sănătății Mentale continuă și azi. Sâmbătă după-masa, biblioteca vie, povești…Povești reale despre terapie.  Cărțile noastre au ales să-și împărtășească povestea de viață și procesul prin care au trecut. Au alessă povestească cum au trecut peste momente dificile.

A fost un eveniment plin de emoție l-am simțit din plin, deși de data asta doar din exterior. Am primit bucuroasă participanții, am încurajat cărțile si totul a început. Vedeam cum se legau discuții, pline de empatie și curiozitate. Cel mai greu era la final când timpul de discuții expira și primul cititor pleca și trebuia să vină următorul. Discuțiile se voiam spuse. Cititorii voiau să afle mai mult, să înțeleagă mai bine. Un proces foarte dinamic pentru toată lumea.

Pot spune că aici s-a sărit peste small talk, discuții despre ocupație și vârstă și s-au început discuții profunde și semnificative, genul de discuții pe care în zilele obișnuite nu prea vin așa ușor. Cu toate astea atmosfera a fost una relaxată, ca de sâmbătă seara.

Participanții curioși, entuziasmați, gata să asculte cât mai multe povești. Cărți deschise, fără măști, asumându-și autenticitatea și îmbrățișându-și povestea.

Cărțile pe față, putem zice.

Am plecat de acolo cu răspunsuri dar și cu multe întrebări. Am plecat cu emoții, la fel ca participanții, bucuroasă că există astfel de contexte unde să putem vorbi despre noi, între noi, pentru noi.