Cu ajutorul FDSC, am ajuns #InStareDeBine

Pe parcursul anului trecut am beneficiat de un proces de dezvoltare organizațională oferit de Fundația pentru Dezvoltare Civilă (FDSC), prin programul CreștemONGuri. În urma acestui proces, am câștigat multe resurse, descoperiri despre noi înșine și instrumente de lucru cu care să ne facem treaba cât mai eficient.


Această oportunitate a adus după sine o alta, pentru care suntem foarte recunoscători, respectiv un mini-grant, tot din partea FDSC, prin programul În Stare de Bine. Cu ajutorul acestuia, în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, am continuat procesul început și am implementat câteva dintre lucrurile pe care le-am descoperit atunci și nevoile care au ieșit la iveală, accesând consultanță juridică și pentru managementul voluntarilor.

 


Atunci când vă gândiți la ce facem noi și cu ce ne ocupăm timpul zi de zi, poate ultimele lucruri care vă trec prin minte sunt hârțogăraiele, documentele legale, juriștii… Ei, să știți că acestea sunt la fel de mult parte din existența noastră cum sunt și ideile de acțiuni pe care le creionăm și cadrul legal ne permite să le aducem înspre voi. Cu ajutorul mini-grantului din din programul În Stare de Bine am reușit să accesăm sprijin mai extins din partea unui jurist, pentru a ne asigura că tot ce facem este în continuare conform și la zi cu ceea ce permite sau cere legea din România.

În același timp, Minte Forte există de 13 ani în comunitatea clujeană, clădit cu grijă de mâini iscusite și minți creative. Cu ajutorul voluntarilor care s-au alăturat de-a lungul timpului cauzei noastre, am reușit să ducem înspre voi, cei care ne-ați trecut pragul fizic sau virtual, tot felul de instrumente originale și să construim spații de grijă pentru sănătatea mintală. Tot datorită sprijinului din partea FDSC am reușit să ne dezvoltăm capacitatea de a primi și mai mulți voluntari în echipa noastră, împreună cu care să ducem mai departe misiunea în care credem. Așteptăm cu entuziasm primăvara ce pare să ajungă curând, ca să numărăm bobocii… mhm, voluntarii!

Mulțumim FDSC, suntem tare bucuroși și recunoscători pentru această oportunitate!