Identi-Kit – Program de dezvoltare personală pentru adolescenți

Details
Date:

iunie 1

Time:

10:00 am - 02:00 pm

Website:
Event Website
Venue

Organizația Minte Forte

Calea Dorobanților, nr. 74, ap. 71

Cluj-Napoca, Romania

Bună, ai între 15 și 18 ani?
Am dori să te invităm într-un proiect pentru și despre tine. Proiectul se numește IdentiKit și prin el dorim să oferim spațiu și activități prin care tu, voi, ca și participanți – veți avea șansa să descoperiți și să trăiți lucruri:
– despre voi înșivă
– despre emoții (fie ele de furie, frică, îndrăgostire…)
– despre cum sunteți în grup și cum este grupul cu voi
– despre ce doriți de la voi și de la viață
– despre cum puteți să vă faceți înțeleși
– cum să ascultați ca lumea apoi să vă mulțumească.
… și lucruri despre care noi nici măcar nu ne-am gândit să le pomenim dar sunt importante pentru voi și vreți să le explorați.

În cuvinte politicoase, este un proiect de dezvoltarea socio-emoțională prin educație non-formală.

Non-formal înseamnă că
– întâlnirile se desfășoară prin participarea activă a tuturor. Că va fi teatru, desen, discuții, mișcare, jocuri asta o să vedem acolo și după ce vorbim. Dar o să cam fie din toate câte un pic.
– avem obiective de învățare (adică ce ne-am dori să vă oferim), vi le spunem la început și activitățile le adaptăm după ce discutăm în grup, și hotărâm împreună cu voi
– o să fie spațiu și timp pentru toată lumea să își exprime părerile, și asta într-un grup în care în timp toți devin confortabili și familiari între ei
– nu va fi în școală
– ritmul și cât de mult vrei să te implici tu în activități este la alegerea ta. Noi, facilitatorii, venim cu propuneri și invitații

Contribuția ta?
Patru ore din timpul tău, o dată la 2 săptămâni, perioada Martie – Iunie. La final va fi o tabără de 1-2 nopți. Exact în ce zi și ore vor fi aceste 4 ore vom discuta împreună la prima întâlnire. Atât.
Proiectul este finanțat prin Cercul Donatorilor Londra, deci costurile programului sunt asigurate.

Numărul de participanți v-a fi de aproximativ 14 per grup și vor fi 2 grupe care vor merge in paralel.

Înscrieri:
https://goo.gl/forms/h7R6CfXx8VEs1eH43

Ce au spus alti tineri care au participat la programele noastre:
– A fost o experiență super, m-am simțit foarte bine, am simțit că pot sa fiu deschisă atât cu cei de vârsta mea, cât și cu organizatorii. Nu am simțit nici o clipă că sunteți organizatori, am simțit că suntem toți pe aceeași lungime de undă; v-am considerat si vă consider prieteni, am putut să vorbesc deschis cu voi. Aș fi foarte bucuroasă să mai trec încă o dată prin experiența asta. (A.)
– Pentru mine această tabăra a fost o provocare din care am învățat să transform nu pot în hai să încerc, să am mai multă încredere în oameni și în mine. Am cunoscut oameni plini de viață dornici de experiențe și pentru câteva zile am fost ca o familie unde am răs, ne-am mai certat, ne-am încurajat, ajutat și la final am învățat . Cum s-a mai spus cred că cu toți am simțit un gol în stomac când a trebuit să plecăm. Sunt bucuros ca am ales sa vin (S.)

Informații suplimentare sau întrebări: alexandru.giurgea@minteforte.ro

Ultimele articole